• 19 noiembrie 2023

Avarii Dobrogea, 19 noiembrie 2023, ora 12:00

Echipele Rețele Electrice Dobrogea și ale contractorilor continuă eforturile pentru remedierea efectelor incidentelor provocate de condițiile meteo severe – cod portocaliu și roșu de vânt, cu viteze de peste 100 km/h.

Până la ora 12, alimentarea cu energie electrică a fost reluată pentru circa 60.000 de clienți din zonele afectate, iar eforturile se concentrează pentru restabilirea funcționării rețelelor care deservesc alți circa 40.000 de clienți, cei mai mulți fiind în județele Constanța și Tulcea. Specialiștii lucrează pentru a relua alimentarea pe circa 90 de linii de medie tensiune, care alimentează clienți din aproape 80 de localități.

În cazurile unde echipele constată că remedierea defectelor este de durată, alimentarea clienților va fi făcută, temporar, cu ajutorul grupurilor generatoare montate pe camion. Echipe suplimentare de intervenție și echipamente, inclusiv grupuri electrogene, au fost aduse în această dimineață de la regiunea Muntenia.

Rețele Electrice Dobrogea este în contact cu autoritățile centrale și locale pentru a putea identifica și repara cât de repede posibil defectele provocate de vreme, iar echipele vor rămâne pe teren până la reluarea alimentării pentru toți clienții afectați. Intervențiile se concentrează în această fază pe incidentele din rețelele de medie tensiune și vor continua cu deranjamentele individuale și colective din rețelele de joasă tensiune.