măsurare
Contorul tău

Cum măsurăm consumul tău de energie electrică și care sunt tarifele pentru serviciile legate de grupul de măsură.

măsurare ilustrativă animație gif de măsurare
gestionați practicile animate GIF
Cereri

Suntem alături de tine în fiecare moment. Iată cererile pe care ni le poți adresa.

gestiona practicile gestionați practicile animate GIF
gestionarea plantelor
Locurile tale de consum

Află ce este un POD și alte informații utile în legătură cu locurile tale de consum.

gestionarea plantelor 2 gestionarea plantelor 3

Energia electrică în casa ta

Alături de racordare, celelalte două servicii pe care le oferim clienților noștri sunt distribuția energiei electrice (alimentarea locurilor de consum) și măsurarea consumului/producției (prin contoare). Dacă ești racordat la rețeaua electrică pe care o gestionăm, suntem obligați să asigurăm continuitatea alimentării cu energie pentru casa ta și avem atribuții legate de contor – citirea periodică, înlocuirea în caz de defect sau conform planurilor de modernizare.

Aceste servicii facilitează și activitatea furnizorilor de energie electrică, de la care primești facturile în funcție de oferta de furnizare aleasă (dacă ești pe piața liberă) sau de la care beneficiezi de serviciul universal de furnizare (dacă ești pe piața reglementată). Poți afla mai multe despre diferența dintre distribuția și furnizarea energiei electrice de aici.

Care sunt firmele cu care efectuăm citirea contoarelor?

Este important ca măsurarea consumului de energie prin citirea contorului din casa ta să se realizeze periodic și în deplină siguranță. Îți prezentăm firmele cu care efectuăm citirea contoarelor în fiecare dintre regiunile unde operăm.

Reține că fiecare angajat al firmelor de mai sus, care prestează servicii de citire a contoarelor pentru noi, deține o legitimație valabilă cu nume, prenume și fotografie, semnată și de către compania noastră, astfel ca tu să fii în siguranță.

Datoria noastră față de tine – Ce este standardul de performanță?

Standardul de performanță înseamnă că avem datoria față de tine, clientul nostru, să avem servicii de calitate și să respectăm anumiți indicatori de performanță în activitatea noastră. Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) a stabilit, pentru toți operatorii de distribuție, care este acest standard în ceea ce privește continuitatea alimentării cu energie electrică a utilizatorilor, calitatea tehnică a energiei pe care o distribuim și calitatea comercială a serviciului de distribuție. În articolele de mai jos vei găsi mai multe detalii despre obligațiile noastre legate de întreruperile de curent planificate (pentru lucrări de reparație, mentenanță sau modernizare), de cele neplanificate (în condiții meteo normale sau deosebite), de clienții vulnerabili, legate de calitatea curbei de tensiune (tensiune, frecvență, variații) și legate de serviciile comerciale – de racordare, contractare, măsurare și despre compensațiile pe care le poți primi dacă nu putem respecta aceste obligații.

 

Vezi care sunt indicatorii noștri de performanță aici.

Informează-te la sursă – Prevederi legale și proceduri

Activitatea noastră ca operator de distribuție este una reglementată de către autoritățile competente. Află mai multe despre distribuția energiei electrice către utilizatori, citind legislația care stă la baza serviciilor noastre.

Proceduri în vigoare

Care e diferența dintre distribuția și furnizarea energiei electrice?

Pe cine suni dacă nu ai primit factura? Pe cine suni dacă este o întrerupere în alimentarea cu energie electrică la tine acasă? Află cum se împart și se completează rolurile operatorului de distribuție și ale furnizorului de energie, pentru a-ți oferi electricitate în cele mai bune condiții.

VEZI DETALII